Protesti u Novom Sadu

VIDEO K9: U jučerašnjim protestima u Novom Sadu povređeno je šest demostranata. Prema oceni stranih medija, protesti u Beogradu i drugom gradovima Srbije održavaju se zbog nezadovoljstva radom vlasti i načinom na koji se bori protiv pandemije korona virusa.

26

Nekoliko hiljada građana okupilo se sinoć u Novom Sadu protestujući protiv najave uvođenja policijskog časa, ali i protiv aktuelne vlasti. Protesti su počeli mirno, čuli su se različiti zahtevi, od ostavki čelnika police, grada i države, do rspustanja Kriznog štaba, preusmeravanja novca koji je namenjen za crkvu, za medicinare, vraćanja na posao onih koji su izgubili posao tokom pandemije.

Demonstracije su tokom večeri eskalirale nakon razbijanja ulaza u zgradu RTV, gde je povređen jedan muškarac, demolirane su prostorije SNS, a do sukoba sa policijom došlo je nakon razbijanja stakala i pokušaja paljenja Gradske kuće.

Vandale su pokušavali da zaustave i sami demonstranti. Privedeno je osam osoba, a u saopštenju Tužilaštva stoji da su dve osobe zadržane zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, jedna osoba je zadržana zbog izazivanja opšte opasnosti, a pet zbog nasilničkog ponašanja.

Situacija se na kraju smirila, a preostala grupa demonstranata sela je na Trg slobode, dok im je policija preprečila put ka gradskoj kući. Demonstranti su u jednom trenutku i zaplesali.

O demonstracijama u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima izveštavaju domaći i strani mediji, a BBC na srpskom jeziku ocenjuje danas da je reč o nezadovoljstvu građana radom vlasti i načinom na koji se bori protiv pandemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.