Protesti, predizborni i drugi

VIDEO K9: Od socijalnih i protesta protiv nasilja do političkih promena na predstojećim izborima put nije dalek, smatra istoričar i viši naučni saradnik Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, Milivoj Bešlin.

0
30

I ovu izbornu godinu u Srbiji obeležili su protesti građana, od protesta protiv nasilja, do ovih dana aktuelnih obustava rada poštara, nezadovoljstva poljoprivrednika, do protesta Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost koji traži jedinstvenu cenu rada i nove koeficijente u ovoj oblasti najavljenog za 23. novembar.

Nezadovoljstvo građana raste u našem društvu koje je došlo do zida instizucionalnih mogućnosti da ta nezadovoljstva kanališe, smatra istoričar Milivoj Bešlin.

Građani koji osećaju pritisak, strah, nasilje ili nepravdu, u ovom trenutku nemaju mnogo mogućnosti da manifestuju svoje nezadovoljstvo, ocenio je Bešlin.

Suviše dugo je sa realnih problema građana, zahvaljujući medijskoj kontroli, pažnja skretana na druge stvari, akumulirajići skoro do kritične mase broj onih koji žele političke promene u Srbiji, izjavio je Bešlin.

Predizborni socijalni protesti svakako nose određenu poruku aktuelnoj vlasti, a da li postoji kritična masa nezadovoljnih koja bi mogla dovesti do promena, biće jasnije nakon izbora 17. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.