Protest zbog vode u Zrenjaninu

VIDEO K9: Pokret „1 od 5 miliona Zrenjanin“ organizovao je juče protest na Trgu slobode u tom gradu pod parolom „Slobodna zona čiste pijaće vode“, čime su dali podršku Pokretu ujedinjenih fantoma koji od ponedeljka štrajkuju glađu zbog vode.

0
212

Okupljeni građani Zrenjanina pružili su juče podršku Miljanu Čičiću i Milanu Pernatu iz Pokreta ujedinjenih fantoma, koji od ponedeljka štrajkuju glađu zbog nedostatka pijaće vode u tom gradu.

Zrenjaninci su su od svog gradonačelnika Čedomira Janjića zatražili da širom grada budu postavljene cisterne sa zdravom pijaćom vodom, jer, kako su neveli, postrojenje za prečišćavanje vode još nije počelo sa radom, a zabrana korišćenja vode, uvedena 2004. zbog povećane koncentracije arsena i dalje je na snazi.

N1 je preneo da je iz kabineta gradonačelnika rečeno da su Čičića i Pernata pozvali na razgovor sutra u devet sati, kao i da su renjaninski “fantomi” potvrdili da će na sastanak otići, ali uz uslov da on bude snimljen.

Njih su juče pregledali lekari Hitne pomoći i kod obojice su konstatovali povišen krvni pritisak i povišen nivo šećera u krvi.

Protest podrške Pokretu ujedinjenih fantoma na Trgu slobode organizovala je inicijativa “1 od 5 miliona Zrenjanin” pod sloganom „Slobodna zona čiste pijaće vode“. (N1, Danas)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.