Protest zbog oštećenja zidova Skupštine APV

VIDEO K9: Zbog oštećenja na zidovima Skupštine Vojvodine uzrokovanih obližnjim radovima na izgradnji podzemne garaže, predstavnci opozicije u zakazali su protest za subotu. Četiri inicijative novosadskih aktivista, danas su se oglasile saopštenjem da ne podržavaju najavljeni opozicionih partija.

0
60

Predstavnici opozicije zakazali su protest za subotu u 11 časova, u Banovskom prolazu, na kojem će, kako su naveli juče na konferenciji za medije, ukazati na propuste zbog kojih je došlo do oštećenja zgrade Skupštine Vojvodine tokom radova na izgradnji podzemne garaže u neposrednoj blizini ovog zdanja.

Opozicija će na protestu zatražiti od predstavnika vlasti da objasne zašto je došlo do oštećenja ovog zaštićenog spomenika kulture i šta se preduzima kako bi bila sanirana nastala šteta.

Nakon što su se u javnosti pojavile informacije da su u jednom delu oštećeni zidovi Skupštine Vojvodine, odgovor nadležnih lokalnim medijima bio je da su mala oštećenja na zgradi bila procenjena samim projektom izgradnje garaže i da će ona biti sanirana.

Stoji i da je “pomenuto oštećenje nastalo na dilataciji Skupštine Vojvodine, koja je projektovana između dva objekta različite spratnosti još prilikom izgradnje tog objekta”, kao i da su geodetska osmatranja pokazala da nema daljih pomeranja, te da je sleganje objekta završeno tačno po proračunu i u dozvoljenim granicima.

Građevinska inspekcija je, prema istom izvoru, izlazila na teren po prijavi pokrajinske administracije i početkom novembra zabranila korišćenje oštećenog dela zgrade dok ne bude procenjeno stanje konstrukcije.

Izgradnja podzemne garaže pored Skupštine Vojvodine počela je u martu. Garaža će imati dva nivoa ispod zemlje i površinu od gotovo 6.300 kvadratnih metara, sa 158 parking mesta i još devet mesta za osobe sa invaliditetom, a do sada nije bilo oštećenja na nekim od objekata u blizini gradilišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.