Protest za zaštitu životinja

VIDEO K9: U Novom Sadu će u nedelju biti održan protest nevladinih organizacija i građana koji se bore za doslednu primenu Zakona o dobrobiti životinja. Prvo ovakvo okupljanje organizovano je nedavno u Lazarevcu, kada je blokirana Ibarska magistrala.

0
24

Protestni skup vezan za nepoštovanje Zakona o dobrobiti životinja u Srbiji biće održan u nedelju, 17. oktobra spred Crkve Ime Marijino.

Organizatori skupa smatraju da je Zakon o dobrobiti životinja već više od decenije mrtvo slovo na papiru, uprkos tome što se, kako kažu, udruženja i pojedinci uzalud neprestano obraćaju nadležnim institucijama nudeći rešenja i saradnju, a sve sa ciljem  da se počne sa primenom Zakona i zaustavljanjem priliva životinja na ulice i sve učestalijeg  napuštanja, mučenja i ubijanja životinja koje se ne sankcioniše.

Takođe navode i da je Uprava za veterinu je 2019. godine, u okviru projekta ,,Jačanje sistema zdravlja i dobrobiti životinja“ dobila 1.378.145 evra kako bi počela da rešava problem napuštenih životinja, a da do ovog trenutka nije urađeno praktično ništa kako bi se ovaj problem počeo rešavati.

Kao poslednji apel, udruženja su u maju ove godine podnela  zahteve svim institucijama koje su nadležne za dobrobit životinja, ali kako su ostali bez odgovora počeli su da organizuju okupljanja i traže primenu Zakona o dobrobiti životinja na ulici.

Prvo takvo okupljanje održano je u Lazarevcu kada su aktivisti na dva sata blokirali Ibarsku magistralu.

Početak protesta u Novom Sadu u nedelju zakazan je za 15 časova.

FOTO/ Facebook Nema nazad

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.