Protest za prava životinja u Novom Sadu

VIDEO K9: Pod sloganom "Nema nazad", protesti zbog nepoštovanja Zakona o dobrobiti životinja nakon Lazarevca i Beograda, održani su u nedelju i u Novom Sadu.

0
16

Niš je sledeći grad u kojem će, nakon Lazarevca, Beograda i Novog Sada biti protest aktivista za zaštitu životinja.

Podsetimo, u našem gradu je u nedelju više stotina građana izrazilo svoje nezadovoljstvo zbog nedosledne primene Zakona o dobrobiti životinja i člana 269 tog Zakona koji kaže da ubice životinja moraju da odgovaraju za počinjeno krivično delo.

Sa skupa je poručeno da u našoj zemlji svakodnevno strada 200-300 pasa, što u državnim prihvatilištima, što po ulici, a daproblem počinje od nelegalnih odgajivačnica na koje ne reaguje inspekcija.

Prozvane su i firme za takozvano zbrinjavanje pasa lutalica koje imaju ugovore sa lokalnim samoupravama da prikupljaju životinje sa ulica, a kojima se, kako kažu, posle gubi svaki trag.

Skrenuta je pažnja i na nekažnjeno napuštanje i zlostavljanje životinja.

Od države traže da primenjuje svoje zakone, a od Uprave za veterinu da radi svoj posao, a organizatori najavljuju da neće odustati od svojih zahteva i mirnih protesta u gtradovima širom Srbije sve dok njihovi apeli ne stignu donosiocima odluka kojima su upućeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.