Protest USPRV zbog nasilja u školama

VIDEO K9: Deo prosvetara danas je obustavilo rad u školama, a u 47 gradova u našoj zemlji održali su i protesti u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije pod nazivom „Stop nasilju u školama“ kako bi ukazali na eskalaciju nasilja prema prosvetnim radnicima, kao i među učenicima.

0
85

Pored obustave rada, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije danas su oragnizovali i proteste u 47 gradova u Srbiji kako bi skrenuli pažnju na nasilje koje u poslednje vreme sve više trpe od učenika, ali takođe i na vršnjačko nasilje koje je postalo uobičajena slika u školama.

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine okupili su se u podne ispred zgrade Banovine.

Neposredan povod za skretanje pažnje na nasilje prema prosvetarima bio je inicindent koji se desio u školi u Trsteniku zbog nakon kojeg su dva učenika isključena iz te škole.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je ranije da će Radna grupa tog ministarstva za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama do 20. decembra utvrditi manjkavosti i predložiti izmene u dosadašnjoj praksi. Naveo je i da će prevencija biti pojačana, ali ne i da li će kazne za nasilje u školi biti pooštrene.

Želja prosvetara je, kako su istakli na skupu, da škola bude bezbedna za đake i za zaposlene, ustanova u kojoj se uči i stiče znanje, a ne mesto u kojoj će se i jedni i drugi pribojavati novog nasilja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.