PROTEST ŠLEPADŽIJA PROTIV MONOPOLA AMSS-A

758

(VIDEO K9) A u Srbiji izgleda ni jedan dan ne može da protekne bez bar nekog štrajka ili protesta. Juče su protestovali ratari, a danas vlasnici privatnih šlep službi.

Vlasnici privatnih šlep službi iz brojnih gradova Srbije su vožnjom kroz Niš izrazili protest zbog “monopola AMSS-a na srpskim saobraćajnicama, čime im je uskraćeno pravo na rad”. Mada je Republička saobraćajna inspekcija saopštila da svi privatnici koji su registrovani za obavljanje poslova šlepovanja mogu nesmetano da rade, iz Ministarstva unutrašnjih poslova stiglo je objašnjenje da za njih nema mesta na auto-putevima.

Ići ćemo kamionima pred Skupštinu Srbije, kako bi najzad raščistili da li smemo da radimo posao za koji smo registrovali firme – kažu ogorčene šlepadžije. Vlasnici šlep-službi ističu da su spremni da kamionima blokiraju auto-puteve, ukoliko se njihov problem ne reši što pre, s obzirom na to da je letnja sezona period kad imaju najviše posla.

Kako je saopšteno, Zakonom o poveravanju javnih ovlašćenja predviđeno je da poslove šlepovanja na tzv. državnim putevima može obavljati samo AMSS, dok privatnici mogu preuzimati oštećena vozila tek na izlasku s auto-puta.AMSS u svom odgovoru na optužbe privatnika dostavljenom našem portalu, ističe da ih ni na koji način ne sprečava da rade, jer oni došlepaju pokvarena vozila do izlaska sa autoputa.

U Savezu za Telegraf objašnjavaju da je ova praksa uvedena jer se dešavalo da nesavesne šlep-službe na Koridoru 10 namerno izazivaju kvarove na prvenstvo inostranim vozilima, kako bi ih prinudili da uz velike troškove koriste njihove usluge.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.