Protest sindikata radnika EPS-a

VIDEO K9: Zbog, kako je rečeno, nezadovoljstva položajem radnika i stanja u Elektroprivredi Srbije, jutros su ispred sedišta preduzeća u Beogradu protestovali članovi Sindikata radnika EPS-a. Na sednici Glavnog odbora ovog sindikata održanoj u Obrenovcu, međutim, doneta je odluka o smeni predsednika sindikata Milana Đorđevića, a za novog je jednoglasno izabran Radoslav Krsmanović iz Sindikalne organizacije EPS Kolubara Lazarevac.

0
10

Ispred sedišta Elektroprivrede Srbije u Balkanskoj ulici u Beogradu jutros su svoje nezadovoljstvo položajem radnika i stanjem u EPS-u izrazili članovi sindikata radnika tog preduzeća, preneo je Tanjug. Prema rečima predsednika sindikata Milana Đorđevića, najvažniji zahtev radnika je da im se obezbede drva za ogrev domaćinstva kao i da im bude vraćena zarada koja je, kako tvrdi, bez osnova smanjena jer smanjivanje plata nije bilo deo kolektivnog ugovora koji su potpisali radnici EPS-a sa Vladom Srbije.

Sindikalci EPS-a takođe na protestu su izrazili i nezadovljstvo odnosom uprave ovog preduzeća i v.d. generalnog direktora EPS-a Milorada Grčića prema radnicima. Đorđević je u obraćanju novinarima izjavio da će, ukoliko ne dođe do dogovora sa poslovodstvom, biti nastavljeni protesti u svim ograncima EPS-a, a nije isključio ni mogućnost generalnog štrajka.

Sa druge strane, sindikalna organizacija EPS Kolubara ogradila se od protesta njihovih kolega u Beogradu, a predsednik tog sindikata Miodrag Ranković za Tanjug je izjavio da to nije nije rudarski protest, te da su rudari Kolubare na zboru u Kaleniću rekli šta su imali.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.