Protest sindikata prosvetara u Beogradu

VIDEO K9: Članovi četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika danas su protestovali u Beogradu pod nazivom "Uvažen nastavnik, dostojanstvena Srbija", a nakon protesta svoje zahteve dostavili su Vladi Srbije.

0
38

Članovi četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika, koji su danas u podne organizovali protest pod nazivom “Uvažen nastavnik, dostojanstvena Srbija”, blokirali su saobraćaj ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, a nakon protestne šetnje do zgrade Vlade Srbije gde su predali svoje zahteve i zatražili prijem svojih predstavnika.

Štrajk prosvetara komentarisala je danas ministarka prosvete, Slavica Đukic Dejanović, koja je prisustvovala svečanom prijemu brucoša u studentske domove u Beogradu.

Organizatori protesta su Sindikat obrazovanja Srbije, Nezavisnost, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

U pozivu na protest sindikati su naveli da “socijalni dijalog ne postoji već dugi niz godina, nadležni odbijaju ili potpuno ignorišu zahteve za izjednačavanjem prosečne plate zaposlenih u obrazovanju sa prosečnom platom zaposlenih u Srbiji i rešavanje problema obimne administracije u školama”.

Dodaju i da zaposleni u javnom obrazovnom sistemu sve manje obavljaju vaspitnu funkicju, a više administrativnu i formalnu”, kao i da se “vrši diskriminacija u prosvetnom sistemu nad delom zaposlenih koji čine neodvojivu komponentu kvalitetnog obrazovanja u Srbiji.

Kao rok za ispunjenje njihovih zahteva naveli su 9. oktobar

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.