Protest protiv plana “Novi Sad na vodi”

VIDEOK9: Pred početak današnje sednice gradskog parlamenta, na poziv dela novosadske opozicije održan je protest protiv predloga odluke o izradi plana popularno nazvanog "Novi Sad na vodi".

0
28

Protest ispred Skupštine Novog Sada počeo je u 9 sati, sat vremena pre početka sednice na kojoj je usvojen Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu Rečne flotile i Ribarskog ostrva.

Deo opozicije i aktivisti smatraju da se usvajanjem ovog dokumenta ozvaničava izgradnja “Novog Sada na vodi” gde je reč, kako kažu, o podilaženju investitorima od čega građani Novog sada neće imati nikakve koristi, već naprotiv.

Narodnim poslanicima Jeleni Kalajdž, Nebojši Novakoviću i Nebojši Cakiću je onemogućeno prisustvo sednici, a demonstranti su pokušali da blokiraju ulaz odbornicima koji su imali poteškoće da dođu do sale, dok je s odbornikom Srpske radikalne stranke, Miloradom Mirčićem, bilo i manjeg fizičkog sukoba.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođana nisu ni prisustvovali sednici u znak protesta zbog usvajanja ove tačke dnevnog reda.

Protest aktivista i građana organizovan je na poziv gradskih odbora stranaka Zajedno, Demokratske stranke i Pokreta Srbija centar SRCE.

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, izjavio je pred početak sednice da građani imaju legitimno pravo da protestuju, a da za prisustvo sednici mora biti ispoštovana zakonska procedura.

Ovaj predlog u Skupštini grada usvojen je sa 46 glasova “za” i 5 “protiv”, dok nisu glasala 2 odbornika.

Sednici su, inače, prisustvola 53 od 78 odbornika Skupštine Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.