Protest protiv obavezne vakcinacije

VIDEO K9: Vakinisati decu ili ne i dalje je dilema pojedinih roditelja, naročito zbog činjenice da je sve više onih koji zastupaju stav da ne treba, bez obzira što je vakcinacija dece zakonska obaveza roditelja i staratelja. Oni koji smatraju da je vakcinacija loša po zdravlje dece, sutra će se okupiti isped Ustavnog suda u Beogradu.

0
6932

Vakcinacija je obavezna za svu decu protiv tuberkoloze, kašlja, dečije paralize, malih boginja i drugih bolesti.

Prilikom nabavke vakcine, proizvođači se odriču odgovornosti za negativne posledice, ali se onda postavlja pitanje ko je kriv ukoliko dođe do neželjenih efekata?

“Mi bi jako voleli da od struke dobijemo odgovor, pošto nikad nismo dobili odgovor. Ja ne znam ko je od lekara otvorio kutiju, pokazao sadržaj, rekao nus-pojave. Uvek se ide s tim da idemo na to da vakcina bude izbor roditelja koji se stara o detetu, koji brine o njegovom zdravlju i koji je informisan. Danas je informacija dostupna”, navela je Jelena Marković iz Udruženje roditelja za neobaveznu vakcinaciju.

Deo stručne javnosti smatra da je vakcinacija najefikasnije i najbezbednije sredstvo koje čuva decu od raznih bolesti, te da roditelji koji izbegavaju vakcinisanje izlažu decu brojnim zdravstvenim problemima. Pojedni roditelji su drugačijeg stava.

“I mi smo vakcinisani, pa nam ništa nije bilo. Ja bih poručila roditeljima da se informišu pre svega. Vakcine nisu istog sastava, pogotovo poli-vakcine, vakcine koje nisu pojedinačne, koje su sa konzervansima, koje sadrže teške metale i koje mogu napraviti haos u organizmu. Nije svako dete isto. Imunitet deteta se apsolutno ne ispituje pre same vakcinacije”, ukazala je Marković.

Kako kaže Marković, mnogo je dece koja imaju negativne posledice vakcinisanja, te bi morao samo izbor roditelja biti da li će se dete vakcinisati ili ne.

Podsetimo, najviše polemika u javnosti izazvala je takozvana MMR vakcina, za koju se smatra da izaziva autizam, mada zastupnici ideje obaveznog vakcinisanja kažu da ova vakcina ne može biti uzročnik autizma, već samo okidač za manifestaciju ovog stanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.