“Protest protiv diktature” ne posustaje

VIDEO K9: Protesti “Protiv diktature” nastavljeni su i nakon uskršnjih praznika, a protest je sinoć održan i na ulicama Novog Sada.

199

Uprkos najavi organizatora da bi protesti nakon praznika trebalo da budu masovniji, na ulicama Beograda, Niša i Novog Sada se ni sinoć nije okupio veći broj ljudi, prenose mediji.

Kako je preneo N1, na protestima je više ljudi nego za vikend, ali manje nego pre Uskrsa. Organizatori protesta u Novom Sadu rekli su novinarima da im brojnost ne znači, već da je bitan kontinuitet.

Građani su se okupili u centru Novog Sada. Kolona se kretala Zmaj Jovinom ulicom, Bulevarom Mihajla Pupina, Jevrejskom, Bulevarom oslobođenja, Ulicom Maksima Gorkog do Banovine.

Na početku protesta Miran Pogačar iz Studentskog pokreta Novi Sad pozdravio je Sindikat prosvetnih radnika koji je podržao proteste i rekao da se tako vidi da borba ima smisla i da neće odustati do ispunjenja zahteva.

Deljene su nalepnice na kojima piše “Informer laže” i “Pink laže”. Učesnici su, između ostalog, nosili transparente: “Doći će već jednom i taj 6. oktobar”, “Penzionerka koja ne gleda RTS”, “Ja sam organizator”…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here