Protest prosvetara 8. novembra

VIDEO K9: Prosvetari će na Dan prosvetnih ranika Srbije, 8. novembra, orgnizovati protest isped zgrade Vlade Srbije zbog, kako kažu, nerešavanje problema u prosveti. Protest će, navode u Uniji sindikata prosvetnih radnika, biti više performans koji će biti iznenađenje za Vladu.

0
60

Protest i štrajk nezadovolnjih prosvetara biće održan na Dan prosvetnih radnika Srbije, 8. novembra, u Beogradu, ispred zgrade Vlade Srbije u 12 časova.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je da organizje protest zbog starih problema koji, kako kažu, godinama ostaju nerešeni.

Drugi razlog za protest i štrajk je ukidanje socijalnog dijaloga, istakao je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Preobimna administracija takođe je jedan od nerešenih problema koji muči prosvetare, dodaje Jović.

Poslednji štrajkački zahtev je da maksimalni broj učenika u razredu bude 24, po ugledu na evropske zakone koji propisuju da u razredu najviše može biti 25 učenika, objašnjava Jović i dodaje da bi na ovaj način bila obezbeđena kvalitetnija nastava i smanjen broj tehnoloških viškova, odnosno nastavnika koji ostaju bez dela norme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.