Protest poljoprivrednika u četvrtak

VIDEO K9: Protestne vožnje traktorima u četvrtak najavilo je nekoliko udruženja poljoprivrednika jer je Vlada, kako kažu, ostala nema na njihove zahteve.

0
26

Nekoliko udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine, Mačve, Šumadije i Pomoravlja pozvalo je poljoprivrednike da u četvrtak, 24. februara u 10 sati, dvočasovnom protestnom vožnjom traktora iskažu nezadovoljstvo jer Vlada Srbije, kako kažu, ignoriše njihove zahteve.

Prema izjavi predsednika Saveza poljoprivrednih udruženja Banata Dragana Kleuta koju je preneo FoNet, 14. februara premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućeni su zahtevi poljoprivrednika, koji su ostali bez njihove reakcije.

Zahtevi se, kako je rekao, tiču ukidanja akciza za evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencija od 200 evra po hektaru, redovne i brze isplata subvencija, isplate svih zaostalih neplaćenih subvencija i isplate svih budućih subvencija u roku od 45 do 60 dana od dana podnošenja zahteva, regulisanja uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Kleut je naglasio da će poljoprivrednici protestvovati sve dok Vlada ne usvoji njihov paket mera za oporavak poljoprivrede.

Takođe je naveo i da su organizatori lokalnih protesta do sada potvrdili da će u četvrtak protestne vožnje traktorima i blokade biti održane u Zrenjaninu, Srbobranu, Itebeju, Žitištu, Šapcu, Rači, Dolovu, Blacu i Roćevićima, a da su slične akcije najavljene u još desetak opština.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.