Protest podrške Mihaljici ispred suda

VIDEO K9: Protest podrške sugrađanki Ani Mihaljici, koja tvrdi da joj je Centar za socijalni rad oduzeo troje dece neosnovano i nezakonito, održan je i danas ispred zgrade suda, gde je njen advokat predao tužbu za određivanje privremene mere da se deca vrate majci.

0
48

Protest podrške Ani Mihaljici ispred zgrade suda u Novom Sadu, kao i ranija dva održana prošle i pretprošle nedelje ispred Centra za socijalni rad, organizovala su udruženja koja se bore za prava deteta, zajedno s građanima koji imaju slične probleme.

Mihaljičin advokat tvrdi da su deca, od tri, šest i 10 godina, majci oduzeta bez, kako je rekao, “ikakvog zakonskog osnova izmeštena i smeštena u Sigurnu dečju kuću” te je, kako je naveo, predao tužbu za određivanje privremene mere da se deca vrate majci.

Troje maloletne dece su, podsetimo, polovinom novembra smeštena u Sigurnu dečiju kuću, kako su, između ostalog,  naveli u Centru za socijalni rad, zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici, grubog zanemarivanja roditeljske dužnosti, nemara da se deci obezbede adekvatni životni uslovi, a u okviru razumno raspoloživih sredstava porodice.

Na skupu su o ovom i drugim problemima koji se tiču brige o deci u našem društvu govorili predstavnici udruženja i građani. Najavljeno je i da će, ukoliko deca ne budu vraćena majci do petka, 15. marta, protest biti organizovan i ispred zgrade Predsedništva u Beogradu.

Za sutra u podene su, u prostorijama Centra za socijalni rad Novog Sada, konferenciju za medije povodom slučaja porodice Mihaljica najavili Centar za socijalni rad i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, uz podršku Komore socijalne zaštite Srbije, Asocijacije centara za socijalni rad Republike Srbije, Gradske uprave za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Udruženja stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije i Udruženja pravnika „Argument“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.