Protest nezadovoljnih roditelja

VIDEO K9: Roditelji mladih koji su stradali u diskoteci “Kontrast” protestovali su danas ispred zgrade suda kako bi iskazali nezadovoljstvo radom pravosuđa jer smatraju da se zloupotrebljavaju procesne mogućnosti na štetu porodica.

458

Odluke o odgovornosti Sektora za vanredne situacije, inspektora i vatrogasaca, namerno se odugovlače dogovorom tužioca, sudija, advokata i uticajem spolja, poručili su roditelji nastradalih u diskoteci “Kontrast” na današnjem protestu.

[quote_box_center]“Sve krivične prijave protiv vatrogasaca, tri godine su čamile u fiokama tužilaštva da bi se prikrila krivica i mesec dana pre zastare, zamenica tužioca isto odbacuje sa sramnim i pogrešnim obrazloženjem a javnost mora da zna da su naša deca ostavljena u objektu šest sati bez svesti i nisu ih izneli kako bi ih predali lekarima Hitne pomoći a to je najteži zločin” naveo je Branko Miladinović, otac nastradale Tamare Miladinović.[/quote_box_center]

Svoje nezadovoljstvo izrazili su zbog toga što optužnim predlozima protiv inspektora, tužilaštvo nije obuhvatilo kompletnu krivicu inspektora za zloupotrbu službenog položaja i nesavestan rad u službi, kao i zbog toga što postupci još nisu započeti.

Krivičnom prijavom protiv Sektora za vanredne situacije, inspektora i vatrogasaca, roditelji žrtava zahtevali su da se utvrde sve okolnosti, kao i to da li je bilo propusta u radu nadležnih organa.

U požaru u diskoteci „Kontrast“ 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić, Tamara Miladinović, Milena Dalmacija, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović i Renato Vuković. U Višem sudu u Novom Sadu prošle godine dvojici zakupaca, vlasniku i električaru izrečeno je ukupno 30 godina zatvora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.