Protest naprednjaka u Sremskim Karlovcima

Članovi, aktivisti i simpatizeri Srpske napredne stranke su u Sremskim Karlovcima održali protestno okupljanje sa koga su poručili da će, kako je rekao poverenik naprednjaka za Sremske Karlovce Bogdan Živanović, odbraniti izbornu volju građana iskazanu na lokalnim izborima.

997

Živanović je rekao novinarima da su građani Sremskih Karlovaca na izborima poverenje dali SNS-u, a to je ilustrovao podatkom da je od 4.987 birača koji su izašli na glasanje, njih 2.072 svoj glas dalo SNS-u, što je 41,54 odsto glasova.

“Nakon toga iznenada se pojavljuju neki viškovi listića na tri izborna mesta, pa je Opštinska izborna komisija poništila izbore na tim mestima, a mi smo tu odluku prihvatili iako je bila neobjašnjiva. Međutim, tu nije kraj: Opštinska komisija do danas nije saopštila kada će ti ponovljeni izbori biti održani, već se ponovo sastaju i satima prebrojavaju listiće, a imamo informaciju da se na nekim drugim biračkim mestima pojavljuju listići koji su zapisnikom utvrđeni kao regularni i mi na ovaj način, mirnim protestom poručujemo da ćemo ispoštovati sve zakonske procedure i da nećemo dozvoliti promenu izborne volje građana Sremskih Karlovaca”, naveo je Živanović.

On je kazao da tri biračka mesta na kojima će izbori biti ponovljeni mogu uticati na konačan ishod glasanja jer se radi o biračkim mestima sa velikim brojem glasača.

“SNS-u žele da novinarima ukažu na to da se neko u Sremskim Karlovcima igra sa izbornom voljom većine građana te opštine. Taj neko je dosadašnji predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović, koji ne može da prihvati činjenicu da je izgubio na ovim izborima, a ta igra ide toliko daleko da imamo informacije da Filipović sa svojom izbornom komisijom želi da ponovljene izbore održi na najveći hrišćanski praznik Uskrs”, rekla je Dina Vučinić, član Izvršnog odbora SNS-a.

U SNS-u kažu da se ne plaše tih ponovljenih izbora jer, kako navode, na njima Srpska napredna starnka može samo da ostvari još ubedljiviju pobedu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.