Protest “Decu vam ne damo”

VIDEO K9: Pokret "Živim za Srbiju" najavio je protest u ponedeljak ispred zgrade Predsedništva u Beogradu zbog, kako navode, sve vidljivije tendencije ka umanjivanju roditeljskih prava.

60

Protest roditelja i građana pod nazivom “Decu vam ne damo” za ponedeljak u 17 časova ispred Predsedništva Srbije najavio je Pokret “Živim za Srbiju”.

Reč je, kako navode u saopštenju, o reakciji zabrinutih građana na sve vidljiviju tendenciju ka umanjivanju roditeljskih prava, a koja se ogleda u onemogućavanju roditelja da odlučuju o vakcinaciji svoje dece, nošenju maski u školama, kao i drugim aspektima vaspitanja i nege koja im prema Porodičnom zakonu Republike Srbije pripada.

Prema njihovim rečima, sve su češća izmeštanja dece iz roditeljskih porodica, protivustavno i bez sudske odluke, te u korist ovoga navode saznanje o navodnom nenajavljenom odvođenju devojčice iz hraniteljske porodice o čemu su danima izveštavali domaći mediji.

U saopštenju dodaju da su šokirani informacijama objavljenim jedino na društvenim mrežama o navodno poslednjim slučajevima beba preminulih nekoliko dana nakon vakcinacije, kao i o pozivima koje pojedini roditelji prethodnih dana navodno dobijaju iz centara za socijalni rad po prijavi škola za zanemarivanje dece, jer deca ne nose masku.

Najavljeno je i potpisivanje peticije na protestu za izmenu Porodičnog zakona po navedenim pitanjima. Nakon protestne šetnje, najavljuju iz pokreta “Živim za Srbiju”, sačekaće ispred zgrade Radio televizije Srbije da reporter javnog servisa izvesti o tom događaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.