Protest advokata u utorak u Novom Sadu

VIDEO K9: Ispred zgrade suda u Novom Sadu danas je protest podrške smenjenim tužiteljkama u Beogradu, a na istom mestu će u utorak, zbog nerešenih slučajeva napada na advokate, protest organizovati i Advotska komora Vojvodine.

0
127

Protest advokata biće održan u podne u utorak, 21. marta, ispred zgrade suda u Sutjeskoj 3 u Novom Sadu.

Skup organizuje , a povod je napad na njihovog kolegu Božidara Beronju, kao i nerešavanje ranijih slučajava napada na pripadnike ove struke.

Podsetimo, advokata Beronju su pre nedelju dana dvojica nepoznatih napadača isprskali suzavcem i pretukli metalnim šipkama u sred bela dana, na parkingu, a napadači još uvek nisu otkriveni i uhapšeni.

Predsednik Advokatske komore Vojvodine, Vladimir Beljansk, smatra da ne postoji dobra volja za ulaganje maksimalnih napora u rešavanju ovakvih slučajeva.

Napad na advokata je isto što i napad na sudiju, tužioca ili nastavnika u školi, a sve učestalijim napadima ugrožena je bezbednost njihove profesije bez koje pravosuđe ne može da funkcioniše, kaže Beljanski. Navodi i da je svestan da advokati nikada nisu uživali veliku popularnost, ali napadi na njih ne smeju da se tolerišu i budu opravdavani, što je čest slučaj u našem društvu.

Beljanski je podsetio i na ubistva advokata u Beogradu i Vojvodini, koja takođe još nisu rešena, nisu, kao ni u slučajevima napada, dobila sudski epilog, niti je još uvek otkriveno ko iza njih stoji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.