Protest “1 od 5 miliona” u subotu u Novom Sadu

Protest "Jedan od pet miliona" biće održan u subotu, 8. juna na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, a govornici će biti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i advokat Vladimir Gajić.

113

Na protestu koji će početi u 18 časova na Pozorišnom trgu, kako je najavljeno, prisutnima će se obratiti i studenti Stefan Simić i Brajan Brković.

U subotu će ponovo biti organizovane protestne šetnje, a planiran je prolazak Trgom slobode i Zmaj Jovinom ulicom do Trga republike i potom kroz Ulicu Žarka Vasiljevića, Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom nazad do Pozorišnog trga.

“Već od naredne nedelje, međutim, novosadski protesti će biti nastavljeni u uobičajenom terminu, petkom u 19 časova i trajaće do ispunjenja zahteva koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica. Otpor autokratskoj vlasti koja je otela državu za sebe, razorila institucije i pogazila slobodu i dostojanstvo ljudi, pravo je i obaveza građana Novog Sada i svih ostalih pobunjenih gradova širom zemlje”, saopštila je inicijativa “Jedan od pet miliona”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.