Prosvetari nezadovoljni pred 8. novembar

VIDEO K9: Prosvetari u Srbiji svoj dan, 8. novembar, dočekaće uz probleme nagomilane tokom prethodnih godina koje su dodatno opteretila ograničenja nametnuta merama za sprečavanje epidemije korona virusa, kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

0
53

Već duže od godinu i po dana, koliko traje borba sa epidemijom korona virusa u našoj zemlji, traje i nezadovoljstvo prosvetnih radnika načinom organizovanja nastave. Međutim, u Uniji sinadikata prosvetnih radnika Vojvodine ističu da problemi prosvetara traju godinama unazad, a epidemija ih je dodatno produbila pa 8. novembar, Dan prosvetnih radnika, dočekuju kao najteži u poslednjoj deceniji.  

Jedan od najvećih problema sa kojima su škole širom zemlje suočene u ovom trenutku je, kako je rekao Joca Kopčić potpredsednik USPRV, manjak radnika. Ukoliko prosvetni radnik ode na bolovanje, nema ko da ga zameni, ističe Kopčić i dodaje da je ovaj problem podjednako prisutan i u gradskim i u seoskim sredinama.

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine skrenula je pažnju i na početnu platu nastavnika, učitelja i profesora, koja je, kako kažu, ispod republičkog proseka.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je Krizni štab doneo odluku da jesenji raspust za učenike osnovnih i srednjih škola počne u ponedeljak, 8. novembra i da traje do petka, 12. novembra.

Prvi radni dan za učenike biće ponedeljak, 15. novembar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.