Prosperitet: Potrošače da zaštiti država

VIDEO K9: Propusti u Zakonu o zaštiti potrošača morali bi biti ispravljene, kako građani ne bi ispaštali zbog zbog nesavesnih trgovaca, smatraju u Udruženju za zaštitu prava potrošača Prosperitet. Rešenje vide u izmeni ovog zakona, pri čemu bi obavezno bili uzeti u obzir i predlozi udruženja za zaštitu potrošača.

350

Na adresu Udruženja Prosperitet mesečno stižu desetine molbi za savet i pritužbi građana koji smatraju da su njihova potrošačka prava ugrožena ili se osećaju na neki način prevareni od strane trgovaca.

Očigledno je da se nešto mora uraditi na državnom nivou, odnosno, treba menjati zakonske propise koji nemaju razvijene mehanizme za adekvatnu zaštitu potrošačkih prava, smatra Radomir Ćirilović, predsednik Prosperiteta.

Pri izradi zakona resorna ministarstva morala bi uzeti u obzir mišljenje predstavnika organizacija i udruženja koja se bave zaštitom potrošačkih prava, smatra Ćirilović, koja bi iz prve ruke mogla da ukažu na propuste već u nacrtima zakona.

Kršenje potrošačkih prava aktuelno je u svim sferama života, tvrdi Ćirilović, od kupovine u trgovinama ili putem interneta, do plaćanja komunalnih računa, a isterivanje pravde u ovim slučajevima mukotrpan i dugotrajan posao sa često nepovoljnim ishodom, upravo zbog, zaključio je on, rupa u zakonima ili njihovom nesprovođenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.