Proširenje OŠ “Nikola Tesla”

VIDEO K9: Osnovna škola Nikola Tesla biće nadograđena i proširena, a povodom tih radova koje delom finansira Ministarstvo prosvete, danas je u poseti Novom Sadu bio ministar prosvete Mladen Šarčević. On je zajedno sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem obišao ovu školu.

0
2873

Dolazak Šarčevića je upriličen u OŠ “Nikola Tesla” zbog zajedničkog sponzorstva Ministarstva i grada u cilju proširenja škole novim učionicama i terenima.

Osim te škole, radi se i na proširenju kapaciteta u još dve, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

“Upravo iz tih razloga zahvaljujući Ministarstvu prosvete koje je obezbedilo 93,94 miliona, da ne pogrešim tačno iznos i grad Novi Sad sa 34 miliona dinara, ova škola će u toku ove kalendarske godine biti proširena za nove učionice, ali i za nove sportske terene u ovom lepom dvorištu, tako da će đaci u OŠ “Nikola Tesla” imati još bolje uslove. Ne samo te škole, istovremeno se rade, opet uz podršku Ministarstva prosvete, još dve osnovne škole u Novom Sadu sa proširenjem kapaciteta. Zatim radimo novu muzičko-baletsku školu sa koncertnom dvoranom. I svakako ćemo imati još projekata kojima ćemo pokazati da vodimo računa o svim školama na teritoriji grada Novog Sada, bez obzira na kojem delu se nalaze, da li je to direktno grad ili prigradsko naselje”, istakao je Vučević.

Novi Sad  ima popunjene kapacitete osnovnih škola i vrtića zbog velikog priliva ljudi u poslednjem periodu, te će se ubuduće raditi projekti proširenja kapaciteta, kako za osnovne škole, tako i za vrtiće, rečeno je na današnjem sastanku. Planira se i uvođenje elektronskih dnevnika.

“Jedan od njih je i e-prosveta, odnosno kapaciteti koje budemo informatički podizali i uvođenje elektronskog dnevnika kao jednog društvenog projekta. Ono što je današnji posao, kako je i gradonačelnik rekao, jeste i optimizacija školskog prostora. Bili su predstavnici pokrajnske vlasti Sekreterijata za prosvetu, tako da govorim i o racionalizaciji i o širenju mreže. 31. smo u Novom Sadu ponovo, kada imamo sastanke vezane za  Tehnološki park i visoko obrazovanje i priče o formiranju u novom drugom kampusu”, najavio je ministar Šarčević.

On je istakao da se na Limanu priprema zgrada BioSense instituta, a kasnije je planirano da se izgradi kompleks koji će se nalaziti na Futoškom putu. Dogovori po tom pitanju su započeti prošle nedelje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.