Proširenje groblja na Trandžamentu

VIDEO K9: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je radove na infrastrukturnom opremanju groblja na Trandžamentu, a u cilju proširenja i izgradnje novih grobnih polja.

0
44

Groblje na Trandžamentu nalazi se u južnom delu naselja Petrovaradin, oslanja se na ulicu Dunavske divizije i širi se prema jugozapadnoj strani, a potreba za njegovim proširenjem prisutna je već nekoliko godina.

Radovi podrazumevaju izgradnju parkinga sa ukupno 117 parking mesta za putnička vozila i 6 parking mesta za invalide.

Takođe, biće izgrađene saobraćajnice, kolsko – pešačke i pešačke staze, prostor deponije za odlaganje smeća, kao i autobusko stajalište u ulici Dunavske divizije, stoji na sajtu Gradska uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Planirano je i opremanje pratećom infrastrukturom, vodovodnom i kanalizacionom mrežom kao i postavljanje dve česme te ograđivanje kompletnog prostora zidano-čeličnom ogradom duž ulice i punom zidanom ogradom prema zadnjem delu groblja.

Pejzažno-arhitektonsko uređenje obuhvatiće linijske zelene površine u okviru kojih će biti izvršeno humuziranje, formiranje travnjaka i sadnja, kako je precizirano, 11 stabala četinarskog i 68 stabala listopadnog drveća, kao i 974 komada ukrasnog žbunja.

Zbog specifične namene prostora, predviđeno je korišćenje žbunastih i drvenastih biljaka manjih dimenzija koje svojom širinom neće ometati funkcionisanje groblja i koje nemaju invazivan korenov sistem.

Ukupna vrednost investicionog opremanja groblja na Trandžamentu iznosi oko 94 miliona 794 hiljade dinara, a završetak radova planiran je početkom oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.