Proširena OŠ “Prva vojvođanska brigada”

VIDEO K9: Proširenjem druge po broju učenika osnovne škole u Novom Sadu, Prva vojvođanska brigada dobila je šest savremeno opremljenih kabineta, kao i mokri čvor u koje je grad uložio 65,5 miliona dinara.

0
17

Završeni su radovi na dogradnji OŠ „ Prva vojvođanska brigada“ u Novom Sadu koja je projektovana za 900 đaka, a danas ih ima više 1.500. Dogradnjom su povećani kapaciteti škole koja je opremljena i dodatnom opremom.

Posle OŠ “Duško Radović” ova škola je druga u gradu po broju đaka, rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Produženi boravak omogućiće formiranje 6 grupa umesto 3, koliko ih je bilo do sada. Grad je uložio i 5,5 miliona dinara u novu opremu za ovu školu.

U novim učionicama planirana je kabinetska nastava opremljena najsavremenijom opremom, precizirao je direktor ve obrazovne ustanove Oliver Stojanović.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da je grad u razgovorima sa pokrajinom o projektovanju i gradnji na objektu OŠ “Miloš Crnjanski” na Novom naselju koja je u veoma lošem stanju i gde će u dvorištu postojeće biti izgrađena nova škola.

Rebalansom budžeta izdvojena su sredstva i za radove na školi “Vasa Stajić” i proširenje Srednje medicinske škole “7. april”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.