Proradio semafor kod Daltonke

VIDEO K9: Danas je napokon pušten u rad semafor na pešačkom prelazu ispred Dalton zgrade. Ovaj pešački prelaz bio je crna tačka na Bulevaru oslobođenja, kao mesto čestih saobraćajnih nezgoda u kojima su pešaci po pravilu izvlačili deblji kraj.

0
336

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu preko Bulevara oslobođenja, u zoni raskrsnice sa Ulicom Danila Kiša, pušten je u redovan rad nakon što je bio na žutom treptaču, što je, kako kažu iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, uobičajena procedura kako bi se korisnici navikli.

Ovaj semafor radi u detektorskom režimu, što znači da će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla.

Sem postavljanja semaforskih uređaja izgrađene su i rampe za potrebe olakšanog i bezbednog kretanja osoba sa invaliditetom i obeležene taktilne trake za slepa i slabovida lica kako bi se ispunili standardi pristupačnosti.

Zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka ovaj pešački prelaz je predstavljao izuzetno opasno mesto za pešake, na kome su se često dešavale saobraćajne nesreće. Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište upućen je apel svim vozačima da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljenu signalizaciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.