Proradila Gold Gondola Zlatibor

VIDEO K9: Na Zlatiboru, na međustanici kod Ribničkog jezera, danas je svečano puštena u probni rad zlatiborska Gold gondola, zvanično najduža panoramska gondola na svetu, dužine devet kilometara.

0
144

Najveća i najznačanija infrastrukturna investicija opštine Čajetina, zlatiborska Gold gondola, za čiju je izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno 13 miliona evra, svečano je puštena u probni rad.

Probni rad zlatiborske Gold gondole podrazumeva početak testiranja koje će, u skladu sa dinamikom i procedurama, trajati narednih mesec do mesec i po dana.

Tačan datum kada će prvi putnici moći da se voze najdužom gondolom na svetu koja ima 36 stubova, tri stanice i 55 kabine biće, kako je rečeno, definisan krajem septembra. Sa početkom pravog rada gondole biće uređena čitava trasa i prostor od početne stanice do međustanice u kojoj jecentralni tehnički sistem i dalje, do vrha Tornika.

Cilj projekta Gold gondola koji je započet pre više od deset godina jeste da Zlatiboru i čitavom zlatiborskom omogući korak dalje na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.