Promovisan “Pad noćnog sokola”, knjiga o obaranju američkih aviona

VIDEO K9: U prostorijama Pokrajinskog odbora Zdrave Srbije u Novom Sadu u sredu uveče je promovisana knjiga "Pad noćnog sokola", autora Slaviše Golubovića".

0
33

Knjiga “Pad noćnog sokola”, autora Slaviše Golubovića”, predstavljena je u sredu uveče Novosađanima na književnoj večeri koju je organizovao Pokrajinski odbor Zdrave Srbije u sklopu njihovog programa o negovanju istorije, tradicije i kulture srpskog naroda.

Knjiga govori o tri američka aviona, F 117A, F 16 i B2, koje je za vreme ratnih dejstava 1999. godine oborio 3. raketni divizion 250. raketne brigade, rekao je Saša Vujić, predsednik Pokrajinskog odbora Zdrave Srbije.

“Pad noćnog sokola”, prema rečima autora Slaviše Golubovića, govori o vojničkim uspesima 3. raketnog diviziona čiji je pripadnik i sam bio. Ovo delo namenjeno je, kako vojnicima i oficirima, tako i široj čitalačkoj publici jer je jednostavna za čitanje, uzbudljiva i liči na scenario za film.

Postoji, kako je rekao, više razloga zbog kojih se odlučio na pisanje ovog dela, što, kako je istakao, nije učinio sam.

Glavni motiv za stvaranje ove knjige je želja da istoriji Srbije ostave tačan zapis o tim događajima koji su predstavljali veliki vojnički uspeh, kazao je Golubović.

Proteklih decenija bilo je raznih verzija o tome kako je oboren jedan, drugi ili treći avion, a pripadnici 3. raketnog diviziona, zaključio je autor, stavili su tačku na to opisujući događaje onako kako su se oni zaista desili.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.