Promovisan Dan romskog preduzetništva

VIDEO K9: U okviru 91. Međunarodnog poljoprivrednog sajma juče je promovisan i prvi Dan romskog preduzetništva.

0
9

Centralni paviljon Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u Hali 1 Novosadskog sajma juče je bio domaćin skupa kojim je obeležen Dan romskog preduzetništva.

Reč je o novini koju promoviše pokrajinski sekretarijat.

Ideja je da se i ubuduće sa Roma biznis klubom promovišu dobri primeri Roma preduzetnika kako bi time dali podsticaj i romskoj zajednici ali i upoznali većinsku zajednicu o životu i radu Roma, kazao je Ivanišević. Pripadnicima romske zajednice nije lak ulazak u svet preduzetništva, pre svega zbog težeg pristupa novcu i bankarskim kreditima za koje su potrebne garancije, kažu u Romskom biznis klubu, prvom te vrste u našoj zemlji, ali i u Evropi. Pomoć su prošle godine imali, kako ističu, od REDI ogranizacije.

Biti preuzetnik je teško, a preduzetnica, naročito Romkinja, još teže, zbog dodatnih porodičnih obaveza, kaže Savić. Uspešni primeri, međutim, postoje jer, kao je naglasio, ljudi žele promenu, imaju znanje, a u ovoj organizaciji i podršku da se bave sopstvenim biznisom, o čemu sveoči desetak njihovih štandova na ovom sajmu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.