Promovisan časopis “Reč lekara Kliničkog centra Vojvodine”

VIDEO K9: Danas je svečano promovisan prvi časopis Kliničkog centra Vojvodine, najstarije i najveće ustanove tercijarne zdravstvene zaštite u regionu. Pod nazivom "Reč lekara Kliničkog centra Vojvodine", ovaj promotivni časopis izlaziće najmanje tri puta godišnje, a namenjen je pre svega pacijentima ove naše zdravstvene ustanove.

1169

Ako ne zapišemo šta smo uradili, drugi neće prepoznati naš trud i uspeh, premisa je ideje nastanka prvog časopisa Kliničkog centra Vojvodine, koji je, prema rečima njegove urednice, promotivnog i edukativnog karaktera i namenjen pre svega pacijentima.

“Ovo je zaista najveća ustanova u Vojvodini, od 3.500 zaposlenih, gde se najkompleksniji slučajevi rešavaju. Nažalost, vreme je takvo da je teško reći lepu reč. U ovom poslu greška nije dozvoljena, ne postoji i ne sme da bude. A koji posao je moguće raditi da nešto nekad čovek ne pogreši. I upravo me je to motivisalo da ovaj časopis bude promotivnog karaktera, da nije sve crno, da ovde rade zaista fantastični ljudi i stručnjaci, koji su ustvari ceo svoj život dali svojoj struci”, istakla je doc. dr Mirjana Živojinov, urednica časopisa.

Ovaj časopis, koji će uskoro biti dostupan u elektronskom obliku i na sajtu Kliničkog centra Vojvodine, čitaocima će biti na dohvat ruke u čekaonicama svake klinike Centra. Do januara bi, navela je Živojinov, časopis bi trebao biti odšampan i na engleskom jeziku, a naredni i na jezicima manjina.

Izdavanje ovog časopisa podržala je i Regionalna lekarska komora Vojvodine, jer je, kako kažu, u interesu pacijenata da budu dobro informisani o radu naših zdravstvenih ustanova.

“Sa druge strane i za nas koji radimo u sistemu smo sigurno mogli da pročitamo mnogo stvari koje do sada nismo znali i mislim da je, uopšte, informisanje o funkcionisanju zdravstvenih institucija nešto na čemu možemo ubuduće zajedno raditi, jer to interes i jeste bezmalo 7.000 lekara koje predstavlje. Tako da i sledeći brojevi će sigurno biti podržani od strane Lekarske komore Vojvodine”, rekao je dr Tomislav Stantić, predsednik Regionalne lekarske komore Vojvodine.

Štampanje narednih brojeva finansijski i kadrovski podržaće i Grad Novi Sad, rekao je prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća za zdravstvo, koji je izneo i ideje o tome kako bi “Reč lekara Kliničkog centra Vojvodine” trebalo ubuduće da izgleda.

“Tamo treba dodati svakako kućni red ustanova, kada je vreme poseta, šta treba da ponesu, praktične stvrai.Znači, da to ne bude neka visoka nauka koja njih ne interesuje. Oni treba da vide da postoje savremeni aparati, da su na pravom mestu, da je ovo najveća ustanova u Vojvodini, možemo reći i u regionu i da to svakim danom ide sve više i više napred, kao što idu i zdravstvene ustanove čiji je osnivač Grad Novi Sad. Ali, to se mora malo korigovati, jer mi za jedan ovakav broj možemo napraviti deset onih koji će biti popularna izdanja i koji će biti deljeni pacijentima koji će njima služiti kao neki priručnik, gde oni mogu da pročitaju neke stvari koje će im koristiti i olakšati njihovo lečenje”, smatra Horvat.

Sadržaj prvog dvobroja ovog časopisa, štampanog na 73 strane u 300 primeraka, fokusiran je na istorijat KCV i predstavljanje 31 klinike koje se nalaze u njegovom sastavu, dok će svaki naredni broj obuhvatiti sve ono što je u međuvremenu bilo aktuelno u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.