Promovisan 31. broj “Građe za proučavanje spomenika kulture Vojvodine”

VIDEO K9: Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture svečano je danas promovisao 31. broj svog časopisa "Građa za proučavanje spomenika kulture Vojvodine koji izlazi duže od 6 decenija.

472

Časopis Građa za proučavanje spomenika kulture Vojvodine izlazi od 1957. godine i u Kulturnoj stanici Svilara predstavljen je njegov 31. broj, inače izašao u decembru prošle godine.

Ovaj časopis je, prema rečima Bogdana Janjuševića, istoričara umetnosti iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture danas rangiran u kategoriji M52 nacionalnih naučnih časopisa.

Brojni tekstovi u ovom časopisu razumljivi su i, kako je naveo, laicima, a svako ko se zanima za arhitekturu, kulturu i umetnost u njemu može pronaći zanimljivo štivo.

Prema rečima Vladimira Mitrovića, višeg kustosa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i jednog autora, najvažnije je da ovaj časopis postoji u vreme kada se gase slična izdanja zbog nedovoljnog interesovanja stručnjaka i publike.

Na promociji je istaknuto da su teme koje su obrađene u ovom časopisu podeljene na arhitekturu istoriju umetnosti, primenjenu i likovnu umetnost, konzervaciju i restauraciju, zaštitu etnoloških objekata i druge, što ističe njegovu multidisciplinarnost i multikonfesionalnost kada se radi o verskim spomenicima kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.