Promocije u Gradskoj biblioteci

VIDEO K9: Tokom nedelje u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu biće održane književne promocije na kojima će biti predstavljeni novi broj časopisa ,,Zbilja" i knjiga ,,Mitovi o Evropskoj uniji", a biće otvorena i izložba posvećena Lazaru Komarčiću.

189

 

 

Gradska biblioteka u Novom Sadu je i tokom ove nedelje pripremila bogat kulturni program za sugrađane.

Prema rečima urednice kulturnog programa ove ustanove Vesne Živković, u čitaonici Gradske biblioteke biće održana promocija novog broja časopisa ,,Zbilja”, kao i knjige ,,Mitovi o Evropskoj Uniji”.

“U utorak 7. maja sa početkom u 19 časova u čitaonici Gradske biblioteke u Novom Sadu biće održano predstavljanje knjige Mitovi o EU, autora Vladimira M. Pavlovića, u izdanju Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije. O knjizi će govoriti ivana djurić, načelnik odeljenja za komunikaciju ministarstva za evropske integracije”, rekla je Živković.

Otvaranje izložbe posvećene književniku Lazaru komarčiću, koji je i autor prvog srpskog naučno-fantastičnog filma, planirana je za sredu.

“U sredu 8 maja sa početkom u 19 časova u čitaonici gradske biblioteke u saradnji Srspkog bibliografskog društva iz Beograda i Gradske biblioteke u Novom Sadu, biće otvorena izložba posvećena književniku Lazaru Komarčiću, inače autoru prvog srpskog naučno-fantastičnog filma, a uz izložbu će biti održano i predavanje”, navela je Živković.

Promocija novog broja časopisa ,,Zbilja”, lista za kulturu, umetnost i društvena pitanja” biće održana u četvrtak od 19 časova takođe u čitaonici Biblioteke.

Tom prilikom biće održano i svečano uručenje nagrade ,,Pavle Marković Adamov” književniku Momiru Laziću, a nagradu će uručiti književnik Pero Zubac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.