Promocija za nove kadete

VIDEO K9: Ministarstvo odbrane i ove godine tokom februara u gradovima Srbije promoviše vojni poziv za učenike završnih razreda osnovne i srednje škole. Za novosadske školarce promocija vojnog poziva organizovana je u Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn".

0
255

Promocija je organizovana kako bi se zainteresovani učenici pravovremeno pripremili za konkurs kadeta na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Univerziteta odbrane kao i za upis u Vojnu gimnaziju-srednju stručnu vojnu školu.

“Naši kadeti Vojne akademije primaju platu koja se kreće od 12-16 hiljada dinara, u zavisnosti od godine studija i proseka koji su ostvarili na Vojnoj akademiji. Mi smo pokušali da stimulišemo naše učenike i kadete, tako da kadeti koji imaju prosek preko 8,5 i 9,5 imaju povećanje 10, odnosno 15 posto na platu”, rekao je major Danko Rodović sa Univerziteta odbrane Beograd.

Po završetku Vojne akademije svi kadeti, akako kažu, imaju zagarantovano radno mesto u Vojsci Srbije ili u Ministarstvu odbrane.

Interesovanje novosadskih učenika da svoje školovanje nastave na nekoj od vojnih škola, svake godine je izuzetno veliko. U Tehničkoj školi promociju za vojni poziv organizuju već drugi put.

“Promocija koja je bila prošle godine donela je dobre rezultate i nekoliko učenika koji su primljeni su odlično startovali, imam informaciju da se i dobro ponašaju i osećaju u vojnim školama”, naveo je Stanko Matić, direktor TŠ Mileva Marić Ajnštajn.

Konkurs za prijem u vojne obrazovne ustanove se raspisuje tokom februara, a kandidati, uz uslov da su državljani Srbije, moraju biti zdravstveno sposobni i bez krivičnog ili prekršajnog postupka koji se vodi protiv njih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.