Promocija upisa u vojne škole

VIDEO K9: U dve novosadske škole danas su đacima održane promocije Ministarstva odbrane za školovanje u njihovim obrazovnim ustanovama.

0
213

Novosadskim srednjoškolcima i osnovcima Centar Ministarstva odbrane za Novi Sad, u saradnji sa Univerzitetom odbrane organizovao je promociju Vojne akademije, Medicinskog fakulteta Vojno medicinske akademije, srednje stručne vojne škole i vojne gimnazije.

Ove godine, prema raspisanom konkursu, u Vojnu akademiju biće primljeno 100 kandidata na 7 akreditovanih studijskih programa, 25 na Medicinski fakultet VMA, u Srednju stručnu vojnu školu “1.300 kaplara” biće upisano 70 kandidata i u vojnu gimnaziju 80, rekao je načelnik Odseka za pitanja kadeta i studenata Vojne akademije.

Školovanje je, prema rečima Novkovića, na besplatnoj osnovi, kandidatima su obezbeđeni smeštaj, ishrana, knjige i ostala nastavna literatura, a po zavrđetku vojne akademije dobijaju zvanje shodno studijskom programu koji su završili.

Slično je i sa Vojnom gimnazijom i srednjom stručnom školom u koju se ove godine kandidati mogu upisati na tri smera, vazduhoplovno tehnički, smer telekomunikacije i informatike, kao i jedinice za eketronska dejstva.

Konkurs je otvoren do 31. marta, a u odnosu na ranije godine, dokumenta se dostavljaju neposredno u Internat Vojne gimnazije ili preporučeno poštom, a kandidati koji ispunjavaju uslove biće pozvani na prvi deo selekcije početkom aprila.

Iz Centra Ministarstva odbrane pozvali su sve zainteresovane da konkurišu za upis u ove vojne škole ukoliko su željni izazova, visokokvalitetnog obrazovanja, a nakon toga i sigurnog zaposlenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.