Promocija različitosti

VIDEO K9: U Ražnju je juče počela prva od planiranih pet obuka o uključivanju LGBT osoba u lokalne akcione planove koje se organizuju u okviru projekta Saveta Evrope „Promocija različitosti i ravnopravnosti“.

0
19

Jedinice lokalne samouprave u svoje akcione planove eksplicitno treba da uključe LGBT osobe, propišu mere za unapređivanje njihovog položaja i da za te aktivnosti izdvoje odgovarajuća budžetska sredstva, izjavila je zamenica Zaštitnika građana za rodnu ravnopravnost Jelena Stojanović.

Stojanović je na početku prve od planiranih pet obuka o uključivanju LGBT osoba u lokalne akcione planove, koja je juče održana u Ražnju, ukazala da istraživanja i praksa Zaštitnika građana pokazuju da se LGBT osobe, odnosno osobe drugačije seksualne orijentacije i rodnog identiteta, često susreću sa diskriminacijom i drugim vidovima kršenja ljudskih prava.

Stojanović je podsetila da je preporuku o uključivanju LGBTI zajednice u lokalne akcione planove Zaštitnik građana izneo u redovnim godišnjim izveštajima za 2018. i 2019. godinu i da započete obuke predstavljaju prvi korak u realizaciji te preporuke.

Pet obuka o uključivanju LGBTI osoba u lokalne akcione planove zajednički realizuju Zaštitnik građana i Asocijacija Duga iz Šapca, u okviru projekta Saveta Evrope „Promocija različitosti i ravnopravnosti“, uz podršku Evropske Unije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.