Promocija primenjene matematike

VIDEO K9: Dvogodišnji projekat MATH4everyone koji za cilj ima promociju i približavanje primenjene matematike široj javnosti, biće završen 16. oktobra. Glavni nosilac ovog internacionalnog projekta je novosadska Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj.

0
18

Međunarodni projekat MATH4everyone, čiji je glavni nosilac Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, privodi se kraju. Osnovni cilj dvogodišnjeg projekta, kako mu i samo ime kaže, jeste da matematiku približi svima, ali i da je prilagodi uslovima nove tehnologije.

Aktivnu ulogu u njegovoj realizaciji ima i prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu.


Pored Jovine gimnazije i PMF-a, učesnici projekta su i srednje škole iz Makedonije i Turske. Iako je pandemija poremetila neke od planiranih aktivnosti tokom dvogodišnjeg trajanja projekta, zacrtani rezultat ostao je isti, a to je izrada platforme na kojoj su dostupni svi materijali razvijeni tokom projekta i prilagođeni učenju na daljinu.  

Cilj projekta bilo je približavanje matematičkih sadržaja đacima preko modela realnih situacija iz života. Učenici, ipak, nisu bili sastavni deo sastavni deo projekta, ali je cilj da i njima sve lekcije i zaključci budu dostupni.

Projekat je realizovan u tri zemlje, a materijali rađeni na 4 jezika – srpskom, makedonskom, turskom, kao i na engleskom. MATH4everyone će zvanično biti završen 16. oktobra, a u narednom periodu uslediće promocija rezultata i zaključaka ovog projekta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.