Promocija “Preobraženja” u Eđšegu

VIDEO K9: Kulturna stanica Eđšeg pre nekoliko dana bila je domaćin promocije novog triptiha knjiga Ljubice Vukov Mihailo, a u istom prostoru otvorena je i zložba knjiga ove umetnice.

349

U prostoru Kulturne stanice Eđšeg 1. marta promovisan je šesti triptih knjiga Ljubice Vukov Mihailo, pod nazivom “Preobraženje” i otvorena druga samostalna izložba slika ove umetnice, a povodom desete godine slikarskog stvaralaštva.

Izložbu je otvorila predsednica Udruženja LIKUM Ljubica Amidžić. Program su ulepšali članovi KUD-a Udruženja grada Novog Sada, slikari, pesnici, a na izložbi je govorio i recezent 1. i 2. knjige triptiha, Pero Zubac.

Triptih “Preobraženje” čine knjige “Luka i Anja”, “Reka, kamen i sunce” i “Haiku” pesme.

Autorka je poslednju promociju imala 2013. godine, nakon čega je usledio period tragičnih dešavanja u njenom životu, nakon čega je usledilo vreme oporavka i transformacije, pa otuda i naziv ovog troknjižja.

Ljubica Vukov Mihailo rođena je 1949. godine u Senti. Piše pesme za decu i odrasle, prozu, haiku. Član je društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Srbije i Udruženja Republike Srpske, a njena dela nalaze se u antologijama svetske poezije haiku pesnika, kao i u domaćim antologijama i zbornicima. Pre ovih, objavila je 15 knjiga poezije grupisanih i 5 troknjižja, “Tiski cvet”, “Palićki biseri”, “I kaktusi iz kamen aniču”, “Volim balkansko” i “Hodaj”.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.