Promocija konkursa za vojne škole

VIDEO K9: Objavljen je konkurs za prijem kandidata u Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju. Tim povod danas je organizovana promocija u Novom Sadu u Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn".

0
521

Potrebno je da kandidati zadovoljavaju opšte i posebne uslove konkursa i da ispoštuju vremenske rokove.

Osim prijemnog, u obzir će se uzimati lekarski izveštaj kao i izveštaj psihologa.

“Danas je mešovita ekipa Vojne akademije i Vojne gimnazije došla u ovu školu da prezentuje budućim kandidatima šta to Ministarstvo odbrane nudi školstvu. Vojna gimnazija je već raspisala konkurs da prima 100 učenika i konkurs traje od 1. februara do 15. marta. Vojna akademija Medicinski fakultet i srednja stručna stručna Vojna škola raspisuju 13. februara konkurs i traje do 1. marta. U srednju stručnu Vojnu školu primamo 50 učenika, na Vojnu akademiju 81 kadeta na 6 studijskih programa osnovnih akademskih studija i jedan studijski program integrisanih studija. VMA prima 20 kadeta na Medicinski fakultet. Nakon prijavljivanja u vojnom odseku u mestu stalnog boravka kandidati očekuju pozive iz Vojne akademije za vršenje selekcije”, rekao je potpukovnik Uroš Domazet.

Kako navodi Domazet, svim učenicima koji prođu i upišu obezbeđen je smeštaj, besplatna ishrana, odeća, uniforma, sportska oprema i udžbenici. Tokom studiranja imaju i mesečnu stipendiju koja varira u zavisnosti od stepena i uspešnosti studija od 9.000 do 50.000 din mesečno.

“Pre svega, ja želim da se zahvalim Ministarstvu odbrane i predstavnicima vojno obrazovne institucija što su došli da našoj omladini i našim učenicima predstave šta to nudi vojno obrazovanje. Iz prostog razloga što mnogi možda i žele a ne znaju kako da apliciraju, a sa druge strane moramo da znamo da je vojni poziv od vremena istorije od Cezara koji je kroz vojsku došao do toga što je onda bio u istoriji, jeste jedan častan poziv i ja iskreno verujem da će najbolji i da se odluče i da prođu mogu slobodno da kažem visok nivo selekcije2, kazao je Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Novog Sada.

Najvažnije je, kako navodi Domazet, što po završetku dobijaju diplome akreditovanih fakulteta i siguran i stalan posao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.