Prolećno zasedanje Skupštine Srbije

VIDEO K9: Narodni poslanici počeli su prvu sednicu prolećnog zasedanja Skupštine Srbije. Njih je ispred Doma Narodne skupštine dočekala garda, a sednica je počela intoniranjem himne.

11

Pred poslanicima Skupštine Srbije na prvoj sednici prolećnog zasedanja je Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji kojim je rok za preregistraciju pištolja, pušaka i municije sa 5. marta 2020. godine pomeren za dve godine.

Procenjuje se da oko 500.000 građana u Srbiji nije završilo proces preregistracije oružja.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o potvrđivanju protokola o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova RIK-a koji je podnela poslanička grupa Stranka moderne Srbije.

Poslanici Dosta je bilo vratili su se danas u skupštinsku salu posle višemesečnog bojkota kako bi obrazložili 40 predloga zakona koje su podneli za dopunu dnevnog reda. Iz ove stranke je saopšteno da im je namera da pred izbore ponovo provere da li se išta suštinski promenilo u odnosu vlasti prema njihovim poslanicima koji već četiri godine, kako kažu, uzaludno pokušavaju da na dnevni red uvrste makar jedan predlog.

Prolećno zasednje parlamenta počinje prvog radnog dana u martu i ne može da traje duže od 90 dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.