Prolećni kros mališana na Štrandu

VIDEO K9: Desetine mališana iz vrtića Radosnog detinjstva trčali su danas na Štrandu u tradicionalnoj manifestaciji koju organizuje ova naša predškolska ustanova.

102

Prolećni kros na Štrandu okupio je i ove godine veliki broj mališana iz 20 vaspitno-obrazovnih grupa, starijeg i pripremnog uzrasta, iz jedanaest vrtića PU ”Radosno detinjstvo”.

Predškolci su imali priliku da sa svojim vršnjacima uživaju u rekreaciji u prirodi, u prijatnoj atmosferi pored Dunava. Ovu manifestaciju organizuju dva puta godišnje stručni saradnici za fizičko vaspitanje Radosnog detinjstva.

“Na krosu učestvuju deca starijih i pripremno-predškolskih grupa naše ustanove. Cilj okupljanja je da deca provedu određene sate i lepo vreme na otvorenom prostoru pored naše čuvene reke Dunav, na novosadskoj plaži Štrand. Ovo nam je već četrnaesta godina tradicionalno kako se organizuje i u jesen i u proleće i nadamo se da će to da traje i dalje sve dok smo mi stručni saradnici”, rekao je Marko Bodulić, stručni saradnik za fizičko vaspitanje.

Fizička aktivnost dece je sve veći imperativ savremenog doba, s obzirom na to da deca lako gube motivaciju za fizičkim aktivnostima, zbog velikog uticaja tehnoloških načina zabave, interneta i televizijskih programa na njihovo odrastanje.

“Cilj trčanja jeste, mislim, trčanje kao trčanje pripada grupi kraljice sportova, atletike, provodi se vreme napolju, deca imaju uključenu kompletnu motoriku, od ruku tela, nogu, svaki mišić u njihovom organizmu radi, provedu određeni broj sati ovde na Štrandu, danas će biti i lep dan kao što vidite, tako da nam je cilj da deca vreme provedu napolju, da što manje vremena provode sedeći, u zatvorenom”, istakao je Bodulić.

Mališani su na Prolećni kros, kako kažu, došli spremni i veoma motivisani.

Prolećni kros ispunio je očekivanja organizatora i deca su uživala u druženju sa svojim vršnjacima uz pesmu, trčanje i kvalitetno provedeno vreme u prirodnom okruženju i atmosferi, što je i ideja ove manifestacije započete pre 14 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.