Prolećni izleti u regionu

VIDEO K9: Lepše vreme stvara želju da slobodne dane iskoristimo za odlazak na kraći put. Period proleća je idealan za posete evropskim metropolama ili, za one koji planiraju letovanje, da pronađu idealni aranžman, sve u skladu sa finansijskim mogućnostima.

499

Prvomajski praznici i lepše vreme idealna su prilika za ljubitelje putovanja da “pobegnu” negde na kratak odmor.

Ipak, ekonomski uslovi su takvi da građani mahom biraju povoljnija putovanja.

“Može da se istakne nekoliko putovanja, koja se u glavnom u regionu obavljaju. Što se nas tiče, najčešće to je Slovenija. Imamo nekoliko autobusa, oblasti Bleda, Kranja, naravno, obilasci Ljubljane. Izleti do Austrije, Klagenfurt, zatim tu su Beč, Prag, Budimpešta, već da kažem, tradicionalne destinacije”, rekao je Marko Cvetinić iz turistička agencije “Kompas”.

Cvetinić kaže da se cene kreću od 40 evra, koliko je potrebno izdvojiti za Budimpeštu, do oko 120 evra za put i smeštaj od dva do tri noćenja u Sloveniji. Cene variraju u zavisnosti od vremena rezervacije.

Takođe, u toku je i prodaja letnjih aranžmana.

“Već odavno traje prodaja letnje sezone, gde naravno prednjači Grčka, koja ove godine pokazuje nešto i bolju prodaju nego ranijih godina. Da li će se taj trend zadržati, videćemo. Uglavnom, to su sve povoljniji apartmani, apartmanski smeštaj, naravno ima i hotelskog smeštaja. I naravno uz povoljne uslove plaćanja, koji su uslov prosto da građani, da li je to administrativna zabrana, da li su čekovi, da li su kartice sa odloženim plaćanjem”, naveo je Cvetinić.

Cene letnjih aranžmana za Grčku kreću se od 79 evra u predsezoni, te od 155 do 235 evra u jeku sezone.

U poslednje vreme, nije retkost da građani i sami sebi organizuju putovanja. Smeštaj mogu da pronađu putem rezervacionih sajtova, a za ostale aktivnosti na destinaciji, sami moraju da se potrude.

“Popularni su i aranžmani “uradi sam”, kako bih ga nazvao, gde ljudi sami rade rezervacije smeštaja po evropskim destinacijama. Uglavnom su to ili neki hostelski smeštaji, da bude zaista povoljan, ili iznajmljivanje stanova. Neki veliki gradovi po Evropi, kao što su Berlin, Pariz, Marselj, na obali mediteranskoj, imaju baš to dosta dobro razvijeno, gde možete po vrlo povoljnoj ceni iznajmiti čitav stan”, podsetio je Cvetinić.

Prilikom samostalnog organizovanja putovanja, kako je rekao, putnici treba da imaju na umu da su sami svoji vodiči, te da je aranžman preko agencije ipak sigurnija varijanta, pre svega jer daje određenu garanciju, ali i oslobađa stresa oko organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.