Projekat “Zaplovi Srbijom”

VIDEO K9: Projekat "Zaplovi Srbijom", koji predviđa izgradnju pristaništa, marina i drugih objekata na rekama, trebalo bi da doprinese razvoju nautičkog turizma i drugih grana privreda.

0
24

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj, Predrag Petrović, izjavio je za Tanjug da je projekat “Zaplovi Srbijom” prepoznat kao važan za razvoj zemlje od najviših državnih institucija, kao i da organizovanje Ekspo 2027. daje vetar u leđa, ali i dodatnu odgovornost da se sve završi i da se Srbija predstavi na najbolji mogući način.

Ovaj projekat čija je prva faza u toku predviđa izgradnju pristaništa, marina i drugih objekata na rekama.

Petrović je za Tanjug naveo da je cilj ovog projekta da unapredi nautičku ponudu zemlje i da privuče ne samo domaće, već i strane turiste, investitore i uopšte ljude koji hoće da pogledaju našu zemlju sa reke.

On je naglasio da sve više putnika i robe plovi rekama i da je to velika šansa za našu zemlju, ne samo za turizam i nautiku, već i za privredu. Petrović je dodao da je projekat zamišljen u više faza i da prva faza obuhvata izgradnju pet marina: u Velikom Gradištu, čija je izgradnja već počela, zatim u Golupcu, Somboru, Kladovu i Smederevu.

On je dodao da su prošle godine u okviru ovog projekta otvorena tri međunarodna putnička pristaništa – Zemun, Sremska Mitrovica i Šabac, kao i da je planirano da se otvori i u Banoštoru. Kako je naglasio, ideja je i da se pored 10 međunarodnih putničkih pristaništa koje Srbija trenutno ima, sedam na Dunavu i tri na Savi, u najkraćem periodu otvore i ova tri međunarodna putnička pristaništa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.