Projekat za veću bezbednost saobraćaja u gradu

VIDEO K9: Ugovor o finansiranju Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja održavanjem objekata putne privrede u Novom Sadu između grada i Pokrajine, potpisan je danas u zgradi Banovine.

0
22

Ugovor o finansiranju Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja održavanjem objekata putne privrede – održavanjem saobraćajnica na teritoriji Grada Novog Sada, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 800 miliona dinara, potpisali su danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada.

“Sjajne su vesti za Novi Sad da je, zahvaljujući većem i snažnijem budžetu APV, Grad sa Pokrajinom danas potpisao sporazum kojim se utvrđuje prenos dodatnih 800 miliona dinara za gradsku putnu infrastrukturu. Poređenja radi, budžet Grada za tu namenu na godišnjem nivou iznosi  milijardu i 200 miliona dinara, a sada smo dobili novčani priliv u iznosu od 60% te vrednosti, što će dramatično na bolje promeniti održavanje ključnih saobraćajnica. Veliko hvala Pokrajinskoj vladi na ovoj odluci, a to je samo jedan u nizu zajedničkih projekata koje sprovodimo, kao što su ulaganje u očuvanje Almaškog kraja i projektovanje i izgradnja novog pešačko-biciklističkog mosta. Razmatrali smo predlog koje će ulice do kraja godine biti rehabilitovane, a obuhvaćeni su, kako urbani delovi grada, tako i prigradska naselja i industrijske zone”, rekao je Vučević

Vučević je zahvalio Pokrajinskoj vladi na izdvajanju ovih sredstava za Novi Sad i podsetio na druge značajne projekte koje grad realizuje u saradnji sa Pokrajinom.

Ova sredstva su, kako je rečeno, izdvojena na osnovu drugog po redu rebalansa pokrajinskog budžeta za 2022. godinu, koji je povećan za oko šest milijardi dinara u odnosu na prethodni presek.  Predlog ulica koje su u pravno-tehničkom smislu spremne za rekonstrukciju pripremila je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i on je usaglašen sa Pokrajinom, a sav novac, kako je rečeno, biće utrošen već ove godine.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, naveo je : “U veoma kratkom vremenskom roku, do kraja novembra, oko dvadeset ulica dobiće novo ruho, što će veoma značiti, kako za odvijanje saobraćaja, tako i za bezbednost svih građana. U pitanju je zajednički posao, koji predstavlja kontinuitet dobre i konkretne saradnje Pokrajine i Grada prethodnih godina”

Predmet ovog ugovora je rekonstrukcija ulica Bulevar Mihajla Pupina, od Žarka Zrenjanina do mosta, Bulevar Jaše Tomića, od Kisačke do Stevana Doronjskog, Bulevar Jovana Dučića, Beogradski kej, Futoški put, Kisačka, Hajduk Veljkova, Doža Đerđa, Gagarinova, Save Kovačevića, Kosovska, Vojvođanska, Jovana Subotića, Bajči Žilinskog, Primorska, Radomira Raše Radujkova, Jovana Popovića, od Subotičke od Patrijarha Pavla, kao i ulice u Veterniku i Sremskoj Kamenici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.