Projekat AB u SNP-u

VIDEO K9: Srpsko narodno pozorište uključeno je u realizaciju velikog međunarodnog projekta koji nosi naziv "AB". Centralna tema projekta je zločin koji je Andres Brejvik počinio 2011. godine u Norveškoj.

309

Projekat „AB“ osmišljen je radi usavršavanja mladih međunarodnih umetnika kroz trogodišnji kreativni rad koji se sastoji iz tri ciklusa, a zasniva se na nacionalnom terorističkom napadu koji je 22. jula 2011. izvršio Andres Brejvik na ostrvu Utoja u Norveškoj, kao i na pričama i iskustvima preživelih.

U projektu “AB” učestvuje devet zemalja širom sveta, a biće realizovan u tri faze, od kojih je prva rad umetnika u radionicama, koje će se održavati na svaka četiri meseca po nedelju dana.

U Srpskom narodnom pozorištu juče su počele trodnevne radionice koje vodi Dejvid Glas, britanski reditelj i autor projekta, a na kojima učestvuje 15-ak mladih glumaca, delom iz SNP-a, kao i mladi baletski igrači iz Balestke škole Novi Sad.

Reditelj će na kraju izabrati dvoje ili troje, koji će biti deo predstave koja bi se radila u formi omnibusa. Ova međunarodna predstava krenuće na svetsku turneju 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.