Projekat AB u SNP-u

VIDEO K9: Srpsko narodno pozorište uključeno je u realizaciju velikog međunarodnog projekta koji nosi naziv "AB". Centralna tema projekta je zločin koji je Andres Brejvik počinio 2011. godine u Norveškoj.

335

Projekat „AB“ osmišljen je radi usavršavanja mladih međunarodnih umetnika kroz trogodišnji kreativni rad koji se sastoji iz tri ciklusa, a zasniva se na nacionalnom terorističkom napadu koji je 22. jula 2011. izvršio Andres Brejvik na ostrvu Utoja u Norveškoj, kao i na pričama i iskustvima preživelih.

U projektu “AB” učestvuje devet zemalja širom sveta, a biće realizovan u tri faze, od kojih je prva rad umetnika u radionicama, koje će se održavati na svaka četiri meseca po nedelju dana.

U Srpskom narodnom pozorištu juče su počele trodnevne radionice koje vodi Dejvid Glas, britanski reditelj i autor projekta, a na kojima učestvuje 15-ak mladih glumaca, delom iz SNP-a, kao i mladi baletski igrači iz Balestke škole Novi Sad.

Reditelj će na kraju izabrati dvoje ili troje, koji će biti deo predstave koja bi se radila u formi omnibusa. Ova međunarodna predstava krenuće na svetsku turneju 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.