Proizvodnja komposta u “Zelenilu”

VIDEO K9: JKP "Gradsko zelenilo" pokreće proizvodnju komposta i malča od biomase sakupljene sa gradskih zelenih površina koje su u programu redovnog održavanja.

0
45

Proizvodnja komposta i malča je proces u kom se razgradivi biootpad pretvara u hranljivo đubrivo upotrebljavo pri sadnji i podizanje novog zelenila uz upotrebu savremenih tehnologija, navode iz Gradskog zelenila.

U toku su završni radovi na betoniranju kompostnog polja u novom rasadniku Zelenila koje u narednom periodu počinje intenzivnu proizvodnju komposta, najavljuju u ovom preduzeću.

U okviru realizacije projekta izgradnje postrojenja za kompostiranje koji je finansiran iz donacije Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju do sada je izgrađen hangar za smeštaj mašina i opreme.

Vizija Gradskog zelenila jeste da na godišnjem nivou, u procesu kompostiranja sakupi 5.000 tona biorazgradivog otpada koji bi na površini kompostnog polja bio prerađen i gde bi bila proizvedena veća količina komposta, dva do tri turnusa godišnje, uz upotrebu inovativne tehnologije i savremene mehanizacije, u skladu sa Zakonima zaštite životne sredine.

Kroz projekat Regionalne deponije Novi Sad „Gradsko zelenilo“ će u budućnosti ostvariti međuopštinsku saradnju uz podršku Grada, u okviru koje se planira prikupljanje biootpada iz opština Južno-bačkog okruga i gravitirajućih teritorija regionalne deponije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.