Progresivne struje u Vojvodini

VIDEO K9: Istinska levica je nešto što Srbiji decenijama nedostaje, smatraju u Akciji progresivne Vojvodine koja od svog nastanka aktivno prati i reaguje na dešavanja u pokrajini.

0
25

Akcija progresivne Vojvodine (APV) je, prema rečima njenih osnivača, udruženje nastalo kao izraz bunta protiv aktuelnog stanja u Srbiji i urušavanja društva koje, kako kažu, nisu mogli više da mirno gledaju.

Miloš Pankov, jedan od osnivača Akcije progresivne Vojvodine, je pojasnio i razliku između termina “napredno” sadržanog u imenu Srpske napredne stranke u odnosu na “progresivno” u Akciji progresivne Vojvodine.

Iako mnogi smatraju da u Srbiji ne postoji plodno tle za levicu, Pankov smatra da je istinska levica upravo ono što političkoj sceni u našoj zemlji decenijama nedostaje.

Među poslednjim aktivnostima APV je podrška zahtevima udruženja građana Ujedinjeni protiv kovida koji sadrže mere neophodne za suzbijanje pandemije kovida-19 u Srbiji, ikao i hitno rasformiranje Kriznog štaba i formiranje stručnih komisija za zarazne bolesti Srbije i Vojvodine sastavljenih od stručnjaka koji se, kako navode, nisu kompromitovali tokom pandemije.

Akcija se oglasila i povodom aktivnosti  koje ovoh dana u Srbiji sprovodi Dragan Vasiljković, poznatiji u javnosti kao Kapetan Dragan, gde zahtevaju od vlasti da spreče i javno osude pokušaj rehabilitacije ubistva Zorana Đinđića u vidu peticije koju je pokrenuo, kako kažu, ovaj osuđeni ratni zločinac za oslobađanje ubice Đinđića i koji nastavlja da popularizuje svoju ideologiju bez ikakvih pravnih sankcija ili javnih osuda od državnih vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.