Program obeležavanja 100. godišnjice od završetka Velikog rata i Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji

Nizom manifestacija u Novom Sadu će predstojećeg vikenda biti obeležen vek od završetka I svetskog rata i Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

0
715

Subota, 24. novembar

U 10 časova – Na Trgu slobode u Novom Sadu, ispred Katedrale, biće otvorena Interaktivna postavka „1918“, multimedijalna izložba posvećena najznačajnijim ličnostima i prelomnim događajima Prvog svetskog rata i Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, koja će biti postavljena u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici. Izjave za medije predviđene su posle obilaska izložbe.

U 19 časova – U Srpskom narodnom pozorištu premijera pozorišne predstave “Svetozar”, po scenariju Milovana Vitezovića, u režiji Juga Radivojevića.

U 21 čas – Koncert na Trgu slobode, na kom će nastupiti Zdravko Čolić, Zvonko Bogdan, sopran Dragana Radaković, Vojvođanski simfonijski orkestar, violinista Robert Lakatoš, Novosadski Big Bend, Veliki tamburaški orkestar RTV i Oktet Opere SNP.

Nedelja, 25. novembar

U 10 časova – Otvaranje Muzeja Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji u Dunavskoj 35

U 11 časova – Otkrivanje spomenika kralju Petru I Karađorđeviću Oslobodiocu na Trgu Republike ispred Gimnazije J. J. Zmaj

U 12 časova – Svečana akademija posvećena 100. godišnjici Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, u Srpskom narodnom pozorištu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.