Program “Moja prva plata”

VIDEO K9: Više od 17.000 mladih prijavilo se za program „Moja prva plata“, a od danas počinje povezivanje sa poslodavcima, saopštavaju iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

0
7

U trećem ciklusu programa „Moja prva plata“ konkurisalo je više od 17.000 mladih, od čega 60% žena, za oko 12.000 radnih pozicija, koje je ponudilo 7.500 poslodavaca, podaci su Nacionalne službe za zapošljavanje.

Od danas počinje povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, tokom kojeg će kompanije selektovati najbolje kandidate.

Program omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva sa najmanje završenom srednjom školom.

U prvoj polovini novembra kandidate biraju firme iz privatnog, a u drugoj poslodavci iz javnog sektora.

Dve nedelje nakon povezivanja, biće formirane konačne liste poslodavaca i kandidata i dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

U roku od 15 dana od dana objavljivanja ovih listi uslediće potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i kandidata, koji će ući u kompanije u kojima će sticati svoja prva radna iskustva najkasnije do kraja decembra.

Program „Moja prva plata“ traje devet meseci i za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara.

Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.