Produžena grejna sezona

VIDEO K9: Zbog loših vremenskih uslova produžena je grejna sezona u Novom Sadu. Potrošači će biti snabdevani toplotnom energijom dokle god to uslovi budu zahtevali, a najkasnije do 3. maja, potvrđuju u Novosadskoj toplani.

293

Pad temperature i loši vremenski uslovi prethodnih dana odložili su završetak grejne sezone u Novom Sadu.

Trenutno svi korisnici imaju urednu isporuku toplotne energije, potvrđuju u Novosadskoj toplani.

“Nastavljamo sa isporukom toplotne energije za grejanje i tako će biti sve dok temperatura vazduha tri večeri uzastupno ne bude bila viša od 12 stepeni, a najdalje do 3. maja. Dakle, u grejnoj sezoni smo i nema bojazni od ovog hladnog talasa da domovi naših korisnika neće biti topli, kao i poslovni prostori. Svih šest toplotnih izvora rade punim kapacitetom, isporučuje se potrebna količina toplotne energije, ali je ta količina manja sada nego tokom decembra i januara kada su temperature bile duboko u minusu, ali je svakako dovoljna za održavanje projektovanih temperatura u objektima priključenim na sistem daljinskog grejanja Novosadske toplane”, rekla je Ivana Stanimirović, portparolka ovog preduzeća.

Nakon završetka grejne sezone Novosadska toplana otpočeće radove na rekonstrukciji i revitalizaciji celokupnog tehničkog sistema.

“Kao i svake godine akcenat je na dotrajalim deonicama vrelovodne mreže, to su najstarije i najnepouzdanije deonice, a sve u cilju kvalitetne i kontinuirane isporuke toplotne energije tokom najhladnijih zimskih meseci, što je našim korisnicima najvažnije”, navela je  Stanimirović.

JKP Novosadska toplana priprema se za početak radova na rekonstrukciji dela vrelovodne mreže na neparnoj strani Šekspirove ulice, od Bulevara cara Lazara do ulice Narodnog fronta. Radovi počinju u ponedeljak, 24. aprila, a saobraćaj će do 20. maja biti obustavljen u blokovskom delu Šekspirove ulice.

Od ponedeljka Toplana nastavlja radove na rekonstrukciji dela vrelovodne mreže u ulici Omladinskog pokreta i na Bulevaru Jaše Tomića. Izmena režima saobraćaja biće u blokovskom delu ulice Omladinskog pokreta, kod brojeva 6a i 6b i Bulevara Jaše Tomića od broja 3 do broja 13 i trajaće do 10. maja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.